Alg stop liquid 5l + dozirna črpalka AquaForte Dosatech

Z ALG-Stop dodajamo v vodo snov, katero alge prepoznajo kot hrano, zato jo nemudoma posrkajo.

Cena:
Cena z DDV: 209,80 €
Prodajna cena: 179,90 €
Popust: -29,90 €
Opis

 Z ALG-Stop dodajamo v vodo snov, katero alge prepoznajo kot hrano, zato jo nemudoma posrkajo. Istočasno ta snov blokira nadaljnji vnos hrane, ki jo alge nujno potrebujejo za preživetje. S tem sredstvom iz vode ne odstranimo hranil, s katerimi se alge prehranjujejo, ampak poskrbimo, da alge odmrejo, ker se ne morejo več oskrbovati s hrano. ALG-Stop prodre v alge in uniči kalcijevo strukturo. Morebitne merljive vrednosti fosfata ob dodatku ALG-Stop niso več pomembne in jih je mogoče zanemariti. ALG-Stop ne vsebuje nikakršnih amonijevih spojin ali kovinskih soli. Po kratkem času se kalcijeva struktura alg raztopi, tako da se lahko odstrani preko filtrirnega sistema.

Uporaba in doziranje:

Pred uporabo dobro pretresite. Prve 3 tedne dodajte vsak teden 100 ml na 3000 litrov vode v ribniku. Po tem odmerku za vzdrževanje dodajajte vsaj 1 x mesečno 100 ml na 3000 litrov vode. ALG-Stop enakomerno porazdelite po površini ribnika. Odmrle alge odstranite ročno in filter redno čistite. Prosimo, da pri uporabi upoštevajte naslednje: Ne uporabljajte drugih sredstev za odstranitev nitastih alg v kombinaciji. Ne uporabljajte nikakršnih sredstev, ki vežejo nase določene substance, kot na primer aktivno oglje, zeolit, nitratna smola, ozon, itd ... Za optimalno delovanje je potrebno pred uporabo preveriti parametre vode: GH (najbolje 12, ampak vsaj 6) in KH vrednost (optimalno 8,vendar najmanj 4). Tudi po obilnem deževju ali menjavi vode ustrezno dodozirajte. Na močno onesnaženih področjih ali v plitvih conah uporabite dvojno dozo.

ALG-Stop je prav tako idealen za plavalne ribnike. Če želite ribnik brez alg, je potrebno ALG-Stop dodajati vsaj 1 x na mesec ob zadostnih odmerkih.

NASVET! ALG-Stop Liquid lahko popolnoma samodejno dozirate s pomočjo dozirne črpalke AquaForte Dosatech!
Ta komple sedaj po izredno ugodni ceni!

Primer letne porabe:
1.000 litrov volumen ribnika = 0.4 litra na leto (0,5 litra z začetno dozo)
5.000 litrov volumen ribnika = 2,1 litra na leto (2.6 litra pri začetnem odmerku)
10.000 litrov volumen ribnika = 4,2 litrov na leto (5.2 litra z začetnim odmerkom)
25.000 litrov volumen ribnika = 10,8 litra na leto (13 litrov pri začetnem odmerku)

Mnenja

Za ta izdelek še ni mnenj.